Ernæring i sykehjem/hjemmesykepleie
Etter operasjon er det viktig at både energi- og proteinbehovet sikres for å optimalisere sårtilheling og rehabilitering.
Ifølge anbefalinger fra Helsedirektoratet skal alle beboere på sykehjem/institusjon og personer innskrevet i hjemmesykepleien vurderes for ernæringsmessig risiko ved innleggelse/vedtak. Dette skal gjentas månedlig. For å vurdere ernæringsmessige risiko anbefales bruk av ulike kartleggingsverktøy. Hos hjemmeboende pasienter som tilhører en risikogruppe (eldre, kronisk syke osv.) skal fastlegen regelmessig vurdere ernæringsmessig risiko.
Se link for mer informasjon:
http://www.helsedirektoratet.no/folkehelse/ernering/kosthandboken/Sider/default.aspx (kapitel 6)
Forfatter: |
Kirstine Mayde Hansen |
---|---|
Godkjent av: |
Else Synneve Høgalmen |
Dokumentadministrator: | Lene Fenne Kulsrud |
Dokument-ID: | 24032 |
Gyldig fra: | 09.06.2015 |
Revisjonsfrist: | 19.11.2018 |
ok