Ernæring
Det er viktig at energi- og proteinforbruket sikres for å optimalisere rehabiliteringen. Ifølge anbefalinger fra Helsedirektoratet skal alle beboere på sykehjem/institusjon og personer innskrevet i hjemmesykepleien vurderes for ernæringsmessig risiko ved innleggelse/vedtak. Dette skal gjentas månedlig. For å vurdere ernæringsmessige risiko anbefales bruk av ulike kartleggingsverktøy. Hos hjemmeboende pasienter som tilhører en risikogruppe (eldre, kronisk syke osv.) skal fastlegen regelmessig vurdere ernæringsmessig risiko.
Se link for mer informasjon:
http://www.helsedirektoratet.no/folkehelse/ernering/kosthandboken/Sider/default.aspx (kapitel 6)
Forfatter: |
Kirstine Mayde Hansen |
---|---|
Godkjent av: |
Else Synneve Høgalmen Hanne Jessie Juul (Klinisk ernæringsfysiolog) Synnøve Strandenæs |
Dokumentadministrator: | Lene Fenne Kulsrud |
Dokument-ID: | 24034 |
Gyldig fra: | 14.01.2016 |
Revisjonsfrist: | 14.12.2017 |
Ok